Home   |  Contact   |  Locaţii
B. Braun Avitum Romania
 
Home > Noutăţi > Proiecte CSR

Proiecte CSR

Responsabilitate socială 2016

Compania B. Braun are o îndelungată tradiție în angajamentul manifestat față de angajații săi și societate în general. În 1919, într-un demers cu o profundă implicație comunitară, conducerea de atunci a companiei pune bazele primului fond de pensii privat pentru angajații săi, în valoare, atunci, de 50.000 de mărci germane.
Ca și corporație socială, B. Braun a fost întotdeauna atașată de valorile familiale și a susținut constant programe de dezvoltare economică regională sau de construire a unui viitor mai bun pentru copii și tineri prin programe precum “B. Braun for Children”.

În România, compania Avitum SRL, parte a grupului B. Braun, activ pe piața locală încă din 1998 și angajând în acest moment peste 850 de oameni, continuă această tradiție și construiește parteneriate de responsabilitate socială cu implicații strâns legate de valorile fundamentale ale companiei și ale fondatorilor acesteia.

În 2016-2017, câteva proiecte au atras atenția Avitum SRL și, prin natura și profunzimea lor, au convins managementul companiei să se alăture cauzelor respective și să sprijine prin sponsorizări realizarea de activități specifice acestora

Tradiția de 175 de ani a companiei, originile sale în mijlocul naturii și legăturile spirituale de nestrămutat față de pământ, oameni și liniște au determinat implicarea Avitum în acțiuni de renovare, mentenanță și dezvoltare a locației și activităților Mănăstirii Dragomirna  din județul Suceava.

Sustenabilitatea unei întregi nații rezidă în educația primită de generațiile ce o susțin. De aceea, B. Braun s-a implicat în România în proiectul “Fiecare copil la grădiniță” dezvoltat, implementat și promovat de Asociația Ovidiu Ro .

Educația continuă la cele mai înalte standarde se poate realiza numai cu aportul profesorilor și educatorilor pregătiți, la rândul lor, la cel mai înalt nivel. B. Braun susține un model de recrutare, pregătire și plasare a celor mai potriviți și dedicați oameni ce vor modela, la rândul lor, destinele a mii de copii ce vor susține creșterea unei întregi țări. ProgramulTeach for Romania  s-a extins global după succesul său în SUA și și-a găsit perfect locul în societatea românească unde, din păcate, rata abandonului școlar depășește cu aproape 5% media Uniunii Europene, iar motivația acestora este cea mai joasă din cele 65 de țări analizate de studiul PISA 2012.

O altă destinație a suportului companiei Avitum a fost informarea și ajutorarea persoanelor diagnosticate cu cancer, copii, tineri și adulți, precum și familiile acestora din Romania, prin intermediul Asociației Marilena Mihai.